Åpen barnehage

Åpen barnehage 1

Fridalen menighets Åpen barnehage holder til i kjelleren i Fridalen kirke. I vår barnehage deltar foreldrene i felleskapet sammen med barna sine. De fleste som går i åpen barnehage er småbarnsforeldre i foreldrepermisjon. Mens de venter på barnehageplass, benytter mange mammaer og pappaer tilbudet vårt i åpen barnehage. Det hender også at barnas besteforeldre eller praktikanten kommer i barnehagen. Samtidig som barna får treffe andre barn, får de voksne muligheten til å prate med andre voksne som er i samme situasjon, eller som bor i samme område.

Mennesker er sosiale vesener. Vår barnehage er et møtested hvor barn får øvd på sosialt samspill- sammen med sine nære omsorgspersoner. Hos oss får barn gjøre seg erfaringer i sitt eget tempo. Når barn deltar i sosialt felleskap trener de på å gå, og de øver på å tåle lyder fra andre barn. De lærer å leke, og de trener på å stole på andre voksne enn foreldrene sine. Dette er nyttig med tanke på barnehageoppstart.

Å trene på sosiale ferdigheter forbereder barn på den nye virkeligheten som inntreffer når de begynner i ”vanlig” barnehage. På denne måten bygger åpen barnehage en bro mellom barnas hjem og den vanlige barnehagen.

Barnehagen vår har utvidet kristen formålsparagraf. Det innebærer at vi synger en del kristne barnesanger, og vi har fast samling oppe i kirken en dag i uken. Vi deler det kristne budskapet i høytidene, og holder døren ”på gløtt” til resten av aktivitetene i Fridalen menighet.

Barnehagen er åpen mandag, onsdag og torsdag kl. 9 – 14. 30. Vi har samlingsstund kl. 11 og vi serverer smørelunsj etterpå.

Vi som jobber i åpen barnehage synes det er utrolig hyggelig å dele hverdagen med så mange forskjellige mennesker. Små og store er hjertelig velkommen til å komme innom kjelleren i Fridalen kirke!

Åpen barnehage 2

Hilsen Nina Sælen og Grethe Borge

Dersom du har noen spørsmål kan du ringe styrer i åpen barnehage, Nina Sælen, på tlf 930 27 697 eller sende en e-post til nins@broadpark.no.

 

 

 

OPPSUMMERING vår 2017

I åpen barnehage kan barn og voksne delta i et sosialt felleskap etter eget ønske. Vårt hovedfokus er inkludering gjennom rutiner og fellesaktiviteter som samlingsstund og måltid.  Aktivitetene våre følger årstidene. Gjennom enkel tilrettelegging blir andre aktiviteter tilpasset barnas alder og behov. I vår barnehage har vi også fokus på språkstimulering gjennom sang og musikk-aktiviteter. En dag i uken er vi oppe i kirken og synger og spiller sammen med trosopplærer Åshild.

Vi prøver å lage et stimulerende lekemiljø hvor barna kan få nye utfordringer utfra sine forutsetninger. I hverdagen er vi opptatt av å tilpasse barnehagens lekeområder etter små barns behov for tumleplass. I åpen barnehage kan barna trene på sosiale ferdigheter i sitt eget tempo. Det er nyttig å ha med seg ulike erfaringer fra lek og samspill når barna skal begynne i barnehagen ”på ordentlig”.

Årets sommeravslutning ble feiret med grilling utenfor barnehagen

IMG_20170622_113603268_HDR IMG_20170622_113612320

Barnehagen har vært bra besøkt den siste tiden. Det har blitt mange fine møter mellom små og store denne våren! Og det er alltid litt trist å ta farvel.. Vi takker for et semester fullt av gode opplevelser, interessante  samtaler om smått og stort –  viktig og uviktig.

Takk for nå, og lykke til videre til dere som skal begynne i barnehagen til høsten – spennende tider i vente..

I februar hadde vi Karneval

Åpen barnehage 2 IMG_20170614_103617066

I april sang vi påskesanger oppe i kirken

IMG_20170511_112237729[1]Åpen barnehage 1

I mai laget vi en ny lesekrok i barnehagen

IMG_20170524_090604078[1] IMG_20170524_090506923[1](1)

I juni hadde vi piknik- tur til Storetveitmarken

IMG_20170607_115804219_HDR[1](1)